Kbase.eu Logo
Contact Us
Δείτε το μέλλον της επιχείρησής σας μέσα από τα δεδομένα! post image

23 January

Δείτε το μέλλον της επιχείρησής σας μέσα από τα δεδομένα!

Δείτε το μέλλον της επιχείρησής σας μέσα από τα δεδομένα!

23 January

Τα τελευταία χρόνια είναι στην «μόδα» ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων, ο οποίος είναι ύψιστης σημασίας για τις σύγχρονες επιχειρήσεις. Ωστόσο, η ψηφιακή τεχνολογία έχει αυξήσει τον όγκο και την αξία των δεδομένων. Ας ρίξουμε μια ματιά πώς αυτός ο όγκος δεδομένων θα σας επιτρέψει να βελτιώσετε την επιχείρησή σας, καθώς και τις βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να γνωρίζετε.

Τα δεδομένα μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τον τζίρο σας
Μία από τις πιο κοινές χρήσεις δεδομένων είναι αυτή σε αναλύσεις marketing. Με ματιά στα στατιστικά στοιχεία τα υψηλόβαθμα στελέχη έχουν τη δυνατότητα να δουν κρίσιμα στοιχεία για την πορεία της επιχείρησης. Τα αναλυτικά στοιχεία marketing είναι διαθέσιμα σε όλα τα είδη εργαλείων: από το Google Analytics έως τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, αλλά και σε προχωρημένες εφαρμογές όπως αυτές που προσφέρουμε στην Knowledge Base. Όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν ποιοι είναι οι πελάτες τους και να αναπτύξουν τις ιδέες που χρειάζονται για τη δημιουργία προϊόντων, υπηρεσιών και διαδικασιών που λειτουργούν καλύτερα για αυτούς.

Τα δεδομένα θέλουν την μέγιστη προσοχή σας
Το πρώτο και σημαντικότερο είναι να διασφαλίσετε ότι η εταιρεία σας προστατεύεται από τον κίνδυνο παραβίασης των δεδομένων. Κατά καιρούς έχουν υπάρξει αρκετές παραβιάσεις δεδομένων εξαιρετικής σημασίας, με αποτέλεσμα είτε την καταβολή σημαντικών πληρωμών, είτε στην χειρότερη των τερματισμό λειτουργίας της συγκεκριμένης εταιρείας. Η εφαρμογή πολιτικής για την προστασία των δεδομένων στην επιχείρηση, η επένδυση στο σωστό λογισμικό και τις υπηρεσίες ασφάλειας είναι ζωτικής σημασίας.

Τα δεδομένα μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ικανοποίησης των πελατών σας
Όπως έχουμε αναφέρει τα δεδομένα μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε περισσότερα για το ποιοι είναι οι πελάτες σας, πώς βρίσκουν την επιχείρησή σας και πώς αλληλεπιδρούν με αυτή. Επίσης μπορούν να σας δώσουν μια καλή εικόνα για το πώς βλέπουν πραγματικά την επιχείρηση σας. Οι έρευνες ικανοποίησης πελατών είναι εξαιρετικά σημαντικές μιας και σας αποκαλύπτουν το επίπεδο υπηρεσιών που παρέχετε στους πελάτες σας. Θα σας αποκαλύψουν που «πονάτε» και τι πρέπει να διορθώσετε!

Τα δεδομένα μπορούν να βελτιώσουν το marketing
Όταν πρόκειται για την αύξηση των εσόδων και την ανάπτυξη της επιχείρησης, τα δεδομένα ίσως είναι πιο χρήσιμα στο να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη κι επιτυχία της εταιρείας. Δεν χρειάζεται πλέον να περιμένουμε τα απτά αποτελέσματα του marketing, όπως η αύξηση των πελατών, για να δούμε κατά πόσο αποδίδει μια ψηφιακή καμπάνια. Τα εργαλεία ανάλυσης μας δίνουν μια πολύ καλύτερη και πιο άμεση ματιά στο πόσοι βλέπουν το περιεχόμενό μας, πόσοι συμμετέχουν σε αυτό και πόσοι αναλαμβάνουν αγοράζουν από εμάς! Από τις αναλύσεις διαφημίσεων έως το SEO, την ανάλυση του site μας ανάλογα με το που κινείται ο δείκτης του ποντικιού του επισκέπτη, αλλά και το conversion rate, τα συγκεκριμένα δεδομένα βοηθούν τις επιχειρήσεις να συντονίζουν τις κινήσεις τους για να προσελκύσουν ακόμα μεγαλύτερο κοινό! Αντίστοιχα η σωστή ανάλυση δεδομένων και στον χρηματοπιστωτικό τομέα μπορεί να βοηθήσει μια επιχείρηση να αυξήσει το cash flow της, ακόμα και να ξέρει που θα επενδύσει για το νέο της μαγαζί!