Kbase.eu Logo
Contact Us
Τεχνητή Νοημοσύνη: Αφήστε την να βελτιώσει την επιχείρησή σας! post image

12 October

Τεχνητή Νοημοσύνη: Αφήστε την να βελτιώσει την επιχείρησή σας!

Τεχνητή Νοημοσύνη: Αφήστε την να βελτιώσει την επιχείρησή σας!

12 October

Είναι ξεκάθαρο, πως η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence – AI) ήρθε για να μείνει. Η έλευσή της έχει ταυτιστεί με τα τεχνολογικά άλματα που σημειώνει κάθε σημαντικός τομέας της αγοράς, αλλάζοντας άρδην το σημερινό επιχειρείν.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των επιχειρήσεων προσπαθούν να βρουν τρόπους για να εφαρμόσουν και να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τη δύναμη της AI, μιας κι η εξάπλωση της βοηθάει στην αύξηση της παραγωγικότητας. Ας δούμε μερικούς τρόπους με τους οποίους η AI μετατρέπει τις επιχειρήσεις, βελτιώνοντας παράλληλα την παγκόσμια αγορά εργασίας.

Ένα από τα προφανή οφέλη της AI είναι η αυτοματοποίηση εργασιών. Κάθε μέρα, οι εργαζόμενοι δαπανούν ώρες για να εκτελέσουν χρονοβόρες εργασίες, απαραίτητες όμως για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης. Έχουμε διαπιστώσει ότι πολλά από τα επαναλαμβανόμενα καθήκοντα που απαιτούνται για να κρατήσουν «ζεστό» τον παλμό των προσπαθειών εξέλιξης σε επίπεδο marketing, HR, αλλά και γενικά στην περαιτέρω ανάπτυξη μιας εταιρείας, κουράζουν το έμψυχο δυναμικό κι εκεί έρχεται η αυτοματοποίηση μέσω της AI.  

Τέλος στις μονότονες εργασίες
Υπάρχουν πολλές εργασίες γραφείου που είναι μονότονες και χρονοβόρες, ενώ δεν απαιτούν και μεγάλη συλλογιστική ικανότητα. Εργασίες λοιπόν που μπορούν να γίνουν εύκολα κι ακούραστα με τη συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης. Για παράδειγμα, οι ώρες που ένας εργαζόμενος ξοδεύει για την εισαγωγή δεδομένων στις αντίστοιχες βάσεις, τώρα με την χρήση της ΑΙ μπορούν να γίνουν παρελθόν. Επιπρόσθετα η ικανότητα κι η ταχύτητα που η τεχνητή νοημοσύνη εκτελεί αυτά τα είδη εργασιών, την καθιστούν ασυναγώνιστη.

Σημαντική βοήθεια στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού
Το τμήμα HR μιας εταιρείας, έχει την ευθύνη της στελέχωσης, της εκπαίδευσης των νέων εργαζομένων, αλλά και της αντιμετώπισης των αναγκών και των ανησυχιών του εργατικού δυναμικού. Κατά την εκτέλεση αυτών των καθηκόντων, υπάρχουν πολλές επαναλαμβανόμενες ενέργειες οι οποίες μπορούν πλέον να ανατεθούν σε πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης. Τα τμήματα ανθρωπίνων πόρων πρέπει να δημοσιεύουν νέες θέσεις εργασίες, να εξετάζουν πλήθος βιογραφικών κι υποψηφίων, ενέργειες που εύκολα μπορούν να αυτοματοποιηθούν, ώστε τα στελέχη του HR να ασχοληθούν με άλλες πιο δημιουργικές εργασίες.

Βελτιώνει την εξυπηρέτηση πελατών 
Οι εκπρόσωποι εξυπηρέτησης πελατών αφιερώνουν πολύ χρόνο για να απαντήσουν στις ίδιες ερωτήσεις και να αντιμετωπίσουν τα ίδια ζητήματα που συχνά εκφράζουν οι πελάτες. Τη στιγμή που ο πελάτης έχει αποφασίσει να επικοινωνήσει με την εξυπηρέτηση πελατών, είναι συχνά θυμωμένος και δυσαρεστημένος, δυσκολεύοντας κατά πολύ το έργο των υπαλλήλων. Όμως η δουλειά των ομάδων εξυπηρέτησης πελατών έχει βελτιωθεί από τα chatbots, τα οποία είναι σε θέση να απαντήσουν σε γενικές ερωτήσεις που έχουν οι πελάτες. Τα Chatbots είναι προγραμματισμένα να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες με τρόπο που μιμείται την ανθρώπινη συμπεριφορά, απελευθερώνοντας χρόνο στο έμψυχο δυναμικό.

Αντιμετωπίζει πολύπλοκα προβλήματα
Σε αυτή την εποχή της συνεχώς αναπτυσσόμενης τεχνολογίας, υπάρχουν πολλά περίπλοκα επιχειρησιακά ζητήματα που χρειάζονται επίλυση. Τα συστήματα υπολογιστών δίνουν τη λύση, μιας κι είναι σε θέση να εκτελούν χιλιάδες εργασίες με αστραπιαία ταχύτητα. Υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που οι βιομηχανίες πρέπει να επιλύσουν και η AI καθιστά δυνατή την επίτευξη αυτών των λύσεων σε ένα χρονικό πλαίσιο που θα ήταν αδύνατο χωρίς τη βοήθεια της  τεχνητής νοημοσύνης.

Tags